ONDERNEMEN BIJ IN PERSON

Ondernemerschap is een rode draad bij In Person. We challengen de bestaande werkwijze. We dagen uit en werken intensief samen met onze klanten. Leslie Rietveld was de eerste franchisenemer van In Person. In 2010 opende hij zijn eerste vestiging in Lichtenvoorde. Inmiddels is hij mede-eigenaar van twee In Person vestigingen en vertelt hij zijn verhaal.

Liefde voor het vak

“Eigenlijk wilde ik altijd al voor mezelf beginnen. Ik kom uit een echte ondernemersfamilie, dus zo gek is dat niet. Toen ik zeventien was droomde ik van een eigen reclamebureau. Uiteindelijk ben ik bij een uitzendbureau gaan werken. Vier jaar later ging dat bureau failliet. Maar inmiddels had ik mijn hart verpand aan het vak.” 

Achterkant sigarenkistje

“In Lichtenvoorde stond een In Person vestiging leeg. Ik heb toen gebeld en gevraagd of wij (red. samen met Bram Twigt, mede franchisenemer Lichtenvoorde) die vestiging niet konden overnemen. Zo is het balletje gaan rollen. Herman, destijds eigenaar van In Person, vond dat wel een brutale actie. In mei zijn we gaan praten en twee maanden later gingen de deuren open. Dat snelle schakelen zit nog steeds in het dna van In Person. Dat eerste franchiseconcept van In Person hebben Bram en ik samen vormgegeven. Letterlijk achterop een sigarenkistje. Echt basisafspraken over het werkgebied, logogebruik en kosten.” 

Geen zorgen 

“Het allergrootste voordeel van ondernemer zijn bij In Person is dat ik kan doen waar ik goed in ben en wat ik leuk vind. Ik kan focussen op het ondernemen. Zo hoef ik me verder geen zorgen te maken over o.a. debiteurenbeheer, financiële administratie en marketing.”

"Je hoeft het niet alleen te doen, we doen het samen."

Beter, beter, beter 

“Vier jaar later na Lichtenvoorde hebben we een vestiging in Doetinchem geopend. Dat was een mooie aansluiting op ons gebied. Herman wilde dit destijds al tegelijk met Doetinchem verkopen, maar wij wilde zelf eerst Lichtenvoorde goed neerzetten. In eerste instantie zat ik niet op verdere uitbreiding te wachten. Het hoeft van mij niet meer, meer, meer. Absoluut niet. Wel beter, beter, beter."

Persoonlijk

“Er zit echt een bravoure in In Person. Dat sprak me direct aan. Een beetje tegendraads, anders dan de andere een luis in de pels. Dat zie je ook terug in de manier waarop we met uitzendkrachten en klanten omgaan. Het contact is makkelijk en persoonlijk. Iedereen kan hier binnenstappen en we nemen voor iedereen de tijd. Je bent bij ons geen nummer. We zijn geen dozenschuivers. We kennen onze uitzendkrachten. En zelfs als ze niet meer via ons werken komen ze nog wel eens binnenlopen voor een bakje koffie.” 

Die extra stap

“We zetten net een stapje meer. Regelen dingen voor uitzendkrachten. Is er een probleem dan lossen we dat gewoon op. Of het nou op persoonlijk of op zakelijk vlak is. Je probeert gewoon het beste voor de uitzendkrachten te regelen. Zo hebben we bijvoorbeeld drie auto’s in bezit die we uitlenen aan uitzendkrachten. Zodat ze op hun werk kunnen komen. Maar ik heb ook wel mensen die voor het eerst beginnen met werken en dan bellen dat ze wel willen komen werken, maar geen geld voor benzine hebben. Dan geef ik ze vijftig euro voor het tanken. Dat komt dan later wel weer terug.” 

Aandacht

"Het is voor mij echt een sport om voor iemand de juiste baan te vinden als diegene niet goed weet ik welke richting hij of zij een baan zoekt. Door een goed gesprek en de juiste vragen te stellen kom ik er snel achter wat voor soort baan helemaal bij hem of haar past. Dat is echt iets wat je leert door de jaren heen. Daarnaast is het belangrijk dat je je klanten goed leert kennen en begrijpt wat iemand zoekt. Ik ben oprecht trots als het me gelukt is om voor iemand de juiste baan te vinden, waardoor je iemand bestaanszekerheid geeft. Als dat is gelukt dan heb ik daar echt plezier van."

NEEM CONTACT OP

Klaar voor een nieuwe stap in je carrière of op zoek naar een betrouwbare partner? Laat je gegevens achter.

Ben jij:

Ondernemend, sprankelend, daadkrachtig?

3 Franchisenemers aan het woord

Barbara - Hoeksche Waard

"Ik kan doen waar ik goed in ben, wat ik leuk vind en me focussen op wat echt belangrijk is. Namelijk de juiste matches maken en zorgen dat zowel uitzendkrachten als klanten tevreden zijn."

Bram en Leslie - Lichtenvoorde en Doetinchem

"In Person is anders dan anderen en hier doen wij graag aan mee. Naast de bestaande franchiseformule geven wij er namelijk onze eigen swing aan."

Jan Willem - Rijssen en Almelo

"Naast de bestaande franchiseformule van In Person krijg je écht de vrijheid om te ondernemen in je eigen stad."