In Person franchiser worden

Wil jij onderdeel worden van een ijzersterk merk en een groeiende (moeder)organisatie? Start als franchise-ondernemer bij In Person. Wij ondersteunen daar waar jij dat nodig hebt en werken samen aan de groei van jouw onderneming. Samen blijven wij In Person vestigingen openen. Met aan het roer allemaal grootse ondernemers die de lokale kracht kennen en weten hoe je impact maakt: persoonlijker, dichterbij, grootser.  

Het merk
In Person

Vanaf de allereerste In Person seconde hebben wij een eigen visie op de uitzendbranche. Wij geloven dat het anders en vooral beter kan. Persoonlijker, dichterbij, grootser en lokaal. Voor ons is uitzenden veel meer dan werk.

Minsten zo belangrijk is waarom en op welke manier we dingen doen. Daar ligt onze focus. Iedereen die ons ontmoet, ervaart onze persoonlijke aandacht met een ongeëvenaarde intensiteit. Wij kennen de uitzendkracht, klant én de lokale (arbeids)markt. Door en door. Daar doen wij alles voor. 

Jij bent:

ondernemend, sprankelend, daadkrachtig.

Deel uitmaken van een netwerk

Wij geloven in de kracht van samenwerken. Niet u vraagt en wij draaien, maar gezamenlijke verantwoordelijkheid. Je hoeft het niet alleen te doen. Als franchise-ondernemer word je onderdeel van een ijzersterk merk en groeiende (moeder)organisatie. Wij ondersteunen daar waar jij dat nodig hebt en werken samen aan de groei van jouw onderneming.
Wij zijn onderdeel van het familiebedrijf PROMAN, opgericht in 1990 in Manosque, Frankrijk. PROMAN is actief in 17 verschillende landen wereldwijd en is het 4e grootste uitzendbureau in Europa.

We ondersteunen je met zaken als:

 • Marketing & sales
 • Inrichting en operationele vragen
 • Financiële administratie  
 • Juridische vraagstukken

Jouw profiel

 • Jij bent nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag. ‘Kan niet’ bestaat niet. In ieder geval niet bij In Person.
 • Jij omarmt de klant en uitzendkracht. Maakt beloftes waar en overtreft verwachtingen.
 • Jij denkt groot(s) en maakt keuzes. Wat je doet, doe je goed. En anders doe je het (nog) niet.

3 Franchisenemers aan het woord

Barbara - Hoeksche Waard

"Ik kan doen waar ik goed in ben, wat ik leuk vind en me focussen op wat echt belangrijk is. Namelijk de juiste matches maken en zorgen dat zowel uitzendkrachten als klanten tevreden zijn."

Bram en Leslie - Lichtenvoorde en Doetinchem

"In Person is anders dan anderen en hier doen wij graag aan mee. Naast de bestaande franchiseformule geven wij er namelijk onze eigen swing aan."

Jan Willem - Rijssen en Almelo

"Naast de bestaande franchiseformule van In Person krijg je écht de vrijheid om te ondernemen in je eigen stad."

Onze cijfers

15
vestigingen

in 8 regio’s in Nederland.

13
franchisers

gingen je voor.

8000+
kandidaten

in ons netwerk.

25+ jaar
ervaring

in huis.

Ook franchiser worden of heb
je een vraag?

Meer informatie

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van franchising bij In Person?

 • De aanwezigheid van een zakelijk concept, de formule, waarbij In Person knowhow overdraagt aan de franchisenemer.
 • Het gebruik van de handelsnaam In Person met een stelsel van kleuren en logo’s en processen ten behoeve van uniformiteit en uitstraling.
 • De franchisenemer wordt begeleid om de identiteit en het imago van In Person te behouden.
 • De franchisenemer exploiteert zijn onderneming conform de regels in het handboek en de processen waarin de werking van de franchiseformule gedetailleerd wordt beschreven.
 • Er is sprake van een duurzame relatie tussen partijen door het aangaan van een overeenkomst gedurende vijf jaar.
 • Duidelijke spelregels, waarbij de rechten en verplichtingen van beide partijen zijn weergegeven in een schriftelijke overeenkomst: de Franchiseovereenkomst.
 • Er is sprake van een vergoeding die de franchisenemer aan de franchisegever betaalt voor het gebruik van de formule; de zogenoemde royalty.

Is In Person een zelfstandig bedrijf?

In Person is sinds 2019 onderdeel van Timing. Timing valt onder het Franse familiebedrijf PROMAN. Samen zijn we de nummer 3 in de uitzendbranche. Dit zorgt ervoor dat we jou nóg beter kunnen helpen met het vinden van de perfecte baan.

Wat zijn de voordelen van In Person Franchise?

In wezen zijn de bekende franchiseformules hetzelfde. Maar wat maakt In Person anders, oftewel wat maakt jou anders dan alle anderen? Het belangrijkste is het In Person gevoel dat wij hebben, jou willen laten voelen en willen laten beleven. Door een open en heldere manier van met elkaar spreken, zonder fratsen. De kennismaking met jou willen we ervaren als een inspiratie. Dat je past bij onze mentaliteit: “Als je écht wilt, kan alles” – Johan Cruijff.

Je hebt de eerste stap gemaakt naar een eigen onderneming onder de vlag van een uitzendorganisatie. Een organisatie met gedegen trackrecord in het vak uitzenden. Een organisatie met een sterk merk in de uitzendmarkt en honger naar meer successen die we met elkaar kunnen bereiken. Ook met jou. 

Daarnaast biedt de franchisegever onder andere ondersteuning op de volgende gebieden:

 • Ontwikkeling, beheer en bewaking van de formule;
 • Training en opleiding;
 • Individuele begeleiding;
 • Promotie;
 • Automatisering;
 • Administratie;
 • Overleg en ervaringsuitwisseling.

Hoe kan ik franchisenemer worden?

Als je franchisenemer wilt worden bij In Person is de eerste stap jezelf aanmelden voor een oriënterend gesprek met ons. In het gesprek kan jij al jouw vragen aan ons stellen en kunnen wij al onze vragen aan jou stellen. Als we allebei enthousiast zijn na dit gesprek gaan we de verdere procedure in. Je gaat dan onder andere kennismaken met de andere franchise-ondernemers en komt naar ons hoofdkantoor in Apeldoorn, waar je de verschillende ondersteunende afdelingen ontmoet. Als dit nog steeds allemaal positief uitpakt, maak je een business plan en een begroting voor het gebied waarin je zou willen starten. We ontmoeten je graag!

Wat kan je verwachten als je franchisenemer wordt bij In Person?

In Person ondersteunt je in aanloop naar de opstart van je vestiging. Daarnaast kun je instappen in het inwerkprogramma 'JUMP' waarin alle facetten van het uitzenden aan bod komen. Onze business consultant zal je met raad en daad bijstaan om de start van je vestiging zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Zijn alle voorbereidingen gedaan en kan de deur van je pand open? Dan ligt de sleutel tot succes in jouw handen. Jij gaat de markt bewerken en de kandidaten werven. Wij nemen je de administratie uit handen zoals de verloning en facturatie, maar ook het creditmanagement. Onze marketing afdeling zorgt dat je ondersteund wordt om zoveel mogelijk zichtbaarheid te creëren in jouw lokale markt. 

Heb ik eigen vermogen nodig om te kunnen starten?

Goede vraag! Opstarten kost rond de € 20.000 omdat je onder andere een pand moet huren en inrichten en personeel gaat aannemen. Het is het meest handig als je dit uit eigen middelen kunt doen, maar mocht dat niet mogelijk zijn, kunnen we kijken hoe we hierin kunnen faciliteren. 

Ik heb geen ervaring in de uitzendbranche, maakt dat uit?

Ervaring in de uitzendbranche is geen must, maar wel handig. Vooral in de opstartfase. Je kunt bij het opstarten van je eigen vestiging ook zorgen dat je iemand erbij aanneemt die de kennis al wel heeft. Uiteraard kunnen wij je ook helpen om je de branche zo snel mogelijk eigen te maken.