Vacatures Monteur

Wat doet een monteur precies? Die vraag is lastig in één zin te beantwoorden, want het werk is bijzonder veelzijdig en afwisselend. Een monteur is verantwoordelijk voor de uitvoer van technische werkzaamheden, bijvoorbeeld in een fabriek, garage of bedrijf dat met techniek te maken heeft. Het is een brede job die in veel verschillende branches terugkomt. Technische kennis en een goede vooropleiding zijn vereist, want je moet zelfstandig technische installaties kunnen bouwen, onderhouden en repareren. Ook moet je in staat zijn om storingen op te lossen en machines te installeren of moderniseren. 

Hoe het werk als monteur er van dag tot dag uitziet, hangt af van de branche en het bedrijf waar je werkzaam bent. De meeste monteurs hebben niet verstand van alle denkbare apparaten, machines of installaties, maar zijn gespecialiseerd in bijvoorbeeld auto’s, vliegtuigen of elektra.

Bij In Person ben je aan het juiste adres voor monteur vacatures in uiteenlopende branches, bij de beste bedrijven in je regio. Bekijk ons vacature-aanbod en solliciteer direct online, of kom een keer langs op ons kantoor voor een persoonlijk gesprek. We gaan graag met je in gesprek om tot een perfecte match te komen!

Wat een monteur doet

Een monteur is technisch onderlegd en verantwoordelijk voor het bouwen, onderhouden en repareren van technische installaties. Het is een breed beroep dat in de praktijk op veel manieren voorkomt, op alle denkbare niveaus. Specialisaties zijn onder meer:

  • Automonteur
  • Servicemonteur
  • Verwarmingsmonteur
  • Installatiemonteur
  • Elektromonteur
  • Vliegtuigmonteur

Het beroep monteur is belangrijk, want zonder deze vakmensen is heel veel niet mogelijk. Zonder automonteurs zouden we nooit probleemloos en veilig van auto’s gebruik kunnen maken, en een elektromonteur zorgt ervoor dat we geen problemen met het gebruik van stroom ondervinden. Voor veilig gebruik van gas en water in huis zijn pijpfitters dan weer onmisbaar.

Werken als monteur

Wil je werken als monteur? Dat kan! In de meeste gevallen heb je hiervoor een mbo-beroepsopleiding nodig. Technische vakmensen die een hbo- of universitaire studie hebben afgerond, worden meestal technicus of ingenieur genoemd. De complexiteit van techniek waarmee monteurs te maken krijgen, verschilt sterk per beroep en opleidingsniveau.

Toon meer
Verfijn je zoekopdracht

{{result.item.title}}

{{result.item.workLocation.city}}

JOB ALERT aanmaken

Job alert aanmaken

Geef je wensen door dan krijg je via de mail de vacatures die hieraan voldoen.

Maak een jobalert

Job alert aanmaken