Vacatures Hovenier

Wat is een hovenier? Die vraag is niet in één zin te beantwoorden, want het werk hangt af van de specialisatie en opdracht. Doorgaans is een hovenier iemand die zich bezighoudt met het aanleggen en onderhouden van groenvoorzieningen, zoals tuinen, parken en plantsoenen. Hoewel sommige hoveniers zich alleen bezighouden met de aanleg van groenvoorzieningen, zijn er ook vakmannen en -vrouwen die onderhoud doen of een combinatie van beide. Meer ervaren krachten kunnen een leidinggevende functie hebben die bepalend is voor hun takenpakket.

Ben je op zoek naar een hoveniers vacatures of kom je graag meer te weten over het werk en of het iets voor jou is? In Person helpt je graag verder. Je kunt alvast ons vacature-aanbod bekijken en direct online solliciteren, maar je bent ook van harte welkom bij ons op kantoor. Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen we dan inzoomen op je talenten en wensen, om daar vervolgens een passende baan bij te zoeken. Omdat we goede contacten met lokale werkgevers hebben, zorgen we voor de best mogelijke match.

Banen in het groen

Een baan als hovenier is veelzijdig en de kans is groot dat je takenpakket er van dag tot dag anders uitziet. Hieronder hebben we op een rijtje gezet wat je zoal doet:

  • Groenvoorzieningen ontwerpen
  • Terrein bewerken, beplanten en/of bestraten
  • Onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, zoals snoeien, onkruid wieden en gras maaien
  • Conditie van bomen en planten controleren
  • Borders, vijvers en terrassen plaatsen
  • Plantbescherming plaatsen
  • Advies geven rondom (tuin)onderhoud

Als leidinggevende hovenier houd je je daarnaast bezig met het ontwikkelen van inrichtings- en onderhoudsplannen, financieel beheer en de aansturing van andere hoveniers.

Werken als hovenier

Wil je aan de slag als hovenier? Voordat je kunt reageren op een van onze hovenier vacatures is het belangrijk om een relevante afgeronde opleiding te hebben. Op mbo-niveau heb je de opleidingen Hovenier en Groenvoorziening, Infragroen en Vakbekwaam Hovenier. Daarnaast bestaat er de Tuin- en Landschapsinrichting hbo-opleiding waarmee je op hoger niveau deze job kunt uitvoeren.

Toon meer
Verfijn je zoekopdracht

{{result.item.title}}

{{result.item.workLocation.city}}

{{result.item.descriptions.summary.substring(0,190)}}...

{{result.item.descriptions.summary}}

Beste match!
JOB ALERT aanmaken

Job alert aanmaken

Geef je wensen door dan krijg je via de mail de vacatures die hieraan voldoen.

Maak een jobalert

Job alert aanmaken