In Person header2.jpg

HR-Medewerker m/v

Deel deze vacature
  • Plaats OLDENZAAL
  • Vakgebied Administratief/Secretarieel/Callcenter
  • Opleidingsniveau MBO
  • Aantal uren per week 40 uur
  • Dienstverband Vast dienstverband

Over de functie

In de functie van HR medewerker ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig inrichten, uitvoeren en controleren van diverse administratieve processen op de afdeling HR. Je werkt accuraat, hebt een pro-actieve houding en bent in staat om bestaande processen te verbeteren.

Je fungeert als toegankelijke vraagbaak voor alle HR gerelateerde vragen, waarbij je indien nodig schakelt met de HR manager of HR adviseur. Je vindt het leuk om je kennis over te dragen, zelf de regie te nemen en planmatig en resultaatgericht aan de slag te gaan. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend en je hebt gevoel voor interne verhoudingen.

Naast alle ondersteunende werkzaamheden op de HR afdeling zal je een belangrijke rol spelen in ondersteuning van leidinggevenden bij de verzuimbegeleiding van medewerkers, waarbij je ervaring hebt met en kennis hebt van een gedragsmatige benadering van verzuim. Ondersteuning kan bestaan uit het uitnodigen van mensen voor het spreekuur bij de bedrijfsarts, maar ook begeleiding van leidinggevenden bij verzuimgesprekken.

Over het bedrijf

De geur van overheerlijke warm afgebakken broodjes... Wie is daar nou niet gek op? Onze opdrachtgever Pré Pain is een van de grootste leveranciers in Europa van bake-off producten. Ze werken 24/7 om de klant altijd te kunnen voorzien van goede kwaliteit bake-off pruducten. Kwaliteit staat dan ook hoog in het vaandel.

De afdeling HR van Pré Pain bestaat uit een HR manager en een HR adviseur.

Als HR medewerker verricht je ondersteunende werkzaamheden en zal je een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van de afdeling. Hierbij moet je vooral denken aan het initiëren en maken efficiency slagen in vooral de administratie processen.

Onze opdrachtgever is per direct op zoek naar een nieuwe collega die het team komt versterken vanaf april tot en met september 2019. Het betreft een fulltime functie van 32 - 36 uur per week voor de duur van 6 maanden. De aangeboden functie is in eerste instantie een tijdelijke aanstelling ter vervanging van één van de HR-medewerker die met zwangerschapsverlof is. Na het verlof zullen de werkzaamheden voorgezet worden onder de voorwaarde van 24 uur per week. Het is dus een tijdelijke functie van 32-36 uur per week met een verlenging van het contract na 6 maanden. Na 6 maanden zal de functie terug gezet worden naar 24 uur per week.
Geef bij voorkeur in de motivatie aan hoe je staat ten opzichte van het aantal uren tijdens en na de zwangerschapsperiode.

Functie eisen

- MBO 4 werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting HR

- Kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

- Kennis van HR/salaris-software (AFAS) en MS Office

- Kennis van casemanagement inzake verzuim

- Kennis van wet- en regelgeving betreffende verzuim en arbeid

- Kennis van personeelsbeleid en toepassing CAO wetgeving

Wat wij bieden

Pré Pain biedt een verantwoordelijke en afwisselende functie binnen een gedreven en ambitieus team. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van de functie waarbij de richtlijnen van de CAO Bakkersbedrijven worden gevolgd.

Ben jij de kandidaat die wij zoeken? Solliciteer dan snel op deze vacature zodat wij jou uit kunnen nodigen voor een kennismaking bij ons op kantoor!

Uiteraard staat deze vacature open voor zowel mannen als vrouwen.

Deel deze vacature

Toch opzoek naar iets anders?

Of stuur ons een open sollicitatie: Open sollicitatie sturen

Oldenzaal, Ainsworthstraat 8a Oldenzaal

Ainsworthstraat 8a
7575 BT Oldenzaal
0541 - 75 07 00

inpersonJobalertDe nieuwste vacatures ontvangen?

Stel de door jou gewenste job alert samen en ontvang deze in je inbox.

Ja, ik wil die ontvangen

Gerelateerde vacatures

  • Geen gerelateerde vacatures gevonden