Internationaal Transport Planner

Over de functie

Europese transporten plannen jouw ding!!! Dan is dit je kans…..

Dit ga je doen
Je werkzaamheden zijn gericht op het zo efficiënt en effectief mogelijk inplannen van partloads als fulltruckloads van de klant binnen Europa waarbij naar optimale combinaties wordt gestreefd qua routings en backloads.
Kennis en ervaring in het berekenen van (deel)ladingen en het effectief vullen van trailers is daarbij van wezenlijk belang, zowel volume technisch als kostentechnisch.
Daarbij ben je verantwoordelijk voor het inplannen van externe charters (zowel vaste charters als “eigen vloot”) op basis van prijsafspraken.

Samenvattend; Het realiseren van de ritplanning zodanig dat aan de verwachtingen van de externe en interne klant is voldaan volgens de daarvoor gestelde regels en richtlijnen:
* bepaalt de uitvoerende vrachtwagen (soort, capaciteit)
* bepaalt begin en eindpunt van de rit, rekening houdend met gemelde begrenzingen van laad- en lostijden, omstandigheden op de laad – en de loslocatie, mogelijke combinatie van ritten, spoedopdrachten etc. alles gericht op maximaal haalbare resultaat, hoogste bezettingsgraad, minste kilometers zonder lading en de laagst mogelijke kosten.

Jij bent als Internationaal Transport Planner eigenlijk alles waar het in de logistiek om gaat. Jij zorgt er namelijk voor dat onze vrachtwagens vol en in een juiste volume- en vrachtverdeling, naar hun bestemming kunnen. En jij weet de beschikbare ruimte optimaal te benutten en als zich eventuele uitzonderingen of vertragingen voordoen, dan stuur jij bij waar nodig en coördineer jij de operationele processen optimaal. Natuurlijk draag jij zorg voor een juiste administratieve afhandeling en dat de gegevens volledig en juist zijn verwerkt, eventuele onregelmatigheden zijn gecontroleerd en of opgelost en iedereen beschikt over de juiste informatie. Je werkt samen met je collega-planners voor het voorkomen/vermijden van problemen tussen de plangebieden en het charteren/ stopzetten van wagens. Tot slot werk je samen met de planningsafdelingen van zusterbedrijven t.b.v. kostenbesparing en efficiency.

Dit ben jij
Met jouw topografische kennis van Europa en kennis van logistieke processen ben je in staat om alles in goede banen te leiden. Je weet met je commerciële - en sociale vaardigheden een optimale dienstverlening aan onze klanten te bieden en een prettige werkrelatie met onze chauffeurs en subcontractors/charters te onderhouden. Je bent stressbestendig, flexibel (in uren en situaties), resultaatgericht en weet ergens je tanden in te zetten. Bij voorkeur ben jij woonachtig in de directe omgeving van Eindhoven.

Samenvatting

 • Vakgebied:
  • Logistiek/Inkoop/Transport
 • Opleidingsniveau:
  • HBO
 • Dienstverband: Tijdelijk
 • Aantal uren per week: 40
 • Plaats: EINDHOVEN

Over het bedrijf

DHL is wereldwijd marktleider op het gebied van international expresdiensten en logistieke diensten. DHL biedt deskundigheid op het gebied van expres-, lucht- en zeevracht, landtransport, contract logistieke oplossingen en international postdiensten. DHL Freight is verantwoordelijk voor nationale en international transportoplossingen in Europa. Ladingen worden vervoerd over de weg en /of per trein.

Functie eisen

*relevante MBO/HBO opleiding (o.a. planner wegtransport)
*enkele jaren ervaring in transportplanning
*Geografische kennis van West- en Oost Europa
*Kennis van en inzicht in administratieve procedures, voorschriften en relevante wet – en regelgeving (rijtijdenbesluit)
*Mondeling en schriftelijk uitdrukkingsvaardig in de Nederlandse, Engelse en Duitse taal (Frans is een pre) voor het geven van informatie over producten en/of diensten en het voeren van standaard correspondentie.

Wat wij bieden

Je krijgt de mogelijkheid om deze functie fulltime, voor 40 uur in te vullen, standplaats Eindhoven. Daar hoort dan uiteraard een goed salaris bij, inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Contactgegevens vestiging Eindhoven

Consultant

 • DHL Eindhoven
 • 040-3030002
Doorsturen
 

Gerelateerde vacatures

 • Geen gerelateerde vacatures gevonden