NBBU CAO

In Person werkt conform de cao van de NBBU, de meest flexibele cao van Nederland. Als een van de grootste uitzendbureaus hebben we een actieve rol binnen de NBBU. Naast een bestuursfunctie zijn we volop bezig met het ontwikkelen van innovaties voor de flexbranche.

Het inlenen conform de NBBU-cao heeft een tweeledig positief effect. Enerzijds is het loonverhoudingsvoorschrift van toepassing (loon conform cao inlener), anderzijds geeft werken volgens de NBBU-cao 130 gewerkte weken flexibiliteit. De NBBU biedt opdrachtgevers daarmee maximaal flexibiliteit in het werken met uitzendkrachten.

 

 

 

 

   
   

Nieuwe ontwikkelingen

Met 'Strategic HR' zitten we bovenop de nieuwste juridische- en HR-ontwikkelingen. De vaak abstracte en complexe materie vertalen we het liefst naar de praktijk. Dat doen we zowel voor klantspecifieke situaties als met het organiseren van praktische kennissessies. In deze (vrij toegankelijke) sessies bespreken we op een interactieve manier de praktische impact van nieuwe ontwikkelingen.

Met de komst van de 'Wet Werk en Zekerheid verandert de wetgeving met betrekking tot uitzenden.
In Person heeft de belangrijkste wijzigingen in een praktisch overzicht gezet. Dit overzicht is hier te raadplegen.
Meer weten of met een van onze collega's spreken over de praktische gevolgen van de nieuwste wetgeving? Mail jouw vraag naar kennissessie@inperson.nl en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Highlights

  • Meest flexibele CAO van Nederland
  • Uitzendbeding 130 gewerkte weken
  • Conform CAO opdrachtgevers
  • In Person nauw betrokken bij ontwikkelingen NBBU